Με 44.000 ευρώ μπορείτε να έχετε και εσείς την Σκάρλετ Γιόχανσον στο σαλόνι σας

Απρ 05 Written by 

Ο Ρίκυ Μα, ένας ειδικός στο βιομηχανικό σχέδιο από το Χονγκ Κονγκ, είχε από μικρο παιδί μια ιδιαίτερη αγάπη στα κινούμενα σχέδια και στα ρομπότ. Τώρα, στα 42, κάνει επιτέλους το όνειρο του πραγματικότητα και κατασκευάζει το δικό του ρομπότ, με «καλούπι» την γνωστή σταρ του Χόλιγουντ, Σκάρλετ Γιόχανσον.

Μετά από ενάμιση χρόνο σκληρής δουλειάς και με 43.000 ευρώ λιγότερα στο πορτοφόλι του, ο σχεδιαστής μπορεί να υπερηφανεύεται πια ότι περνά τα απογεύματα του, στο σαλόνι του, παρέα με την Σκάρλετ.

Το ρομπότ, με το κωδικό όνομα «Mark 1» έχει τις διαστάσεις ενός κανονικού ανθρώπου, ενώ μέσω ενός ειδικού λογισμικού προγράμματος μπορεί να δεχθεί και φωνητικές εντολές από τον κάτοχο του, στις οποίες και ανταποκρίνεται με προθυμία.

Έκτος από τις «κλασσικές» κινήσεις ενός ρομπότ, όπως το να κουνάει τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι της, η «Σκάρλετ» (ο σχεδιαστής αποφεύγει να αποκαλύψει ο ίδιος πάνω σε ποιο αστέρι του Χόλιγουντ βάσισε τον σχεδιασμό του, αλλά είναι τόσο προφανές) μπορεί να πραγματοποιήσει και ιδιαίτερες εκφράσεις στο πρόσωπο της, που εντυπωσιάζουν με το πόσο αληθοφανείς μοιάζουν.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ