Ο Φρανς Τίμερμανς επικρίνει τη Ρωσία ότι διχάζει την Ευρώπη μέσω στήριξης της ακροδεξιάς

Μαρ 31 Written by 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς έκρινε χθες, μιλώντας ενώπιον μιας επιτροπής του ισπανικού κοινοβουλίου στη Μαδρίτη, ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

υποστηρίζει την άκρα δεξιά και υποδέχθηκε την Μαρίν Λεπέν στο Κρεμλίνο στο πλαίσιο μιας προσπάθειάς του με στόχο να διχάσει και να αποδυναμώσει την Ευρώπη.

"Ο λόγος για τον οποίο ο Πούτιν υποστηρίζει την ακροδεξιά στην Ευρώπη είναι πως γνωρίζει ότι αυτή θα μας αποδυναμώσει και θα μας διχάσει", τόνισε. "Μια διχασμένη Ευρώπη συνεπάγεται ηγεμονία του Πούτιν", πρόσθεσε.

Και "προσκαλώντας την Λεπέν στο Κρεμλίνο, προσπαθεί να διχάσει την Ευρώπη", συμπλήρωσε. Ο Πούτιν υποδέχθηκε επίσημα την Λεπέν, υποψήφια του Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, την 24η Μαρτίου στη Μόσχα.

Το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί την 23η Απριλίου, με τον εκπρόσωπό του να υπογραμμίζει πως οι συναντήσεις με ξένους "αντιπολιτευόμενους" πολιτικούς είναι "συνήθης πρακτική".

Είναι πάντως εξαιρετικά σπάνιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν να υποδέχεται οποιονδήποτε υποψήφιο, πολύ περισσότερο σε μια ημερομηνία τόσο κοντά σε μια εκλογική αναμέτρηση. Έθιμο και πρωτόκολλο ορίζουν πως συναντάται με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων.

Η Λεπέν δηλώνει πως τάσσεται υπέρ μιας επαναπροσέγγισης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Νίκη της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα έφερνε την Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμέτωπη με μια σοβαρή "πρόκληση", είπε αργότερα χθες ο Τίμερμανς, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης σε ένα ίδρυμα που προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το Fundacion Carlos de Amberes. Πάντως "οφείλουμε να αναμείνουμε την ετυμηγορία του γαλλικού λαού, προσωπικά συνεχίζω να έχω εμπιστοσύνη στη χώρα αυτή", πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ