«Εξαφανίστηκαν» 100 μετανάστες από το hotspot της Χίου

Απρ 05 Written by 

Δεύτερη ημέρα σήμερα της εφαρμογής του μέτρου της επαναπροώθησης στην Τουρκία όσων μεταναστών δεν έχουν, παρά τη βροχή αιτήσεων, υποβάλλει αίτηση ασύλου αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται.

Αυτήν τη φορά, όπως γράφει το politischios.gr οι αστυνομικοί της Frontex, που πήγαν το πρωί για να παραλάβουν τους 100 μετανάστες και να τους μεταφέρουν στην Τουρκία δεν τους βρήκαν στο hotspot!

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας από τα εκατό άτομα που ήταν στη λίστα δεν βρισκόταν μέσα στο κέντρο κράτησης.

Βροχή οι αιτήσεις ασύλου

Οι αιτήσεις ασύλου μπλοκάρουν τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία. Από τους 2.890 μετανάστες που βρίσκονται στη Μόρια της Μυτιλήνης, οι 2.656 υπέβαλλαν σχετικά αιτήματα. Από το ίδιο νησί, μόλις 100 παράτυποι μετανάστες, δεν έχουν υποβάλλει αιτήματα ασύλου. Οι 135 υπάλληλοι της Ευρώπης, κυρίως Γάλλοι και Γερμανοί που θα βοηθούσαν στην εξέταση των αιτήσεων, έρχονται την Τετάρτη,«δουλειά» θα πιάσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, αναμένεται να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα στα αιτήματα.

Σημειώνεται ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και διερμηνείς, καθώς το μεγαλύτερο βάρος στην εξέταση των αιτημάτων δίνεται στη συνέντευξη των αιτούντων. Αναφορικά με εκείνους που έχουν προβεί σε αιτήματα χορήγησης ασύλου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., διευκρινίζουν πως όσοι λάβουν θετική απάντηση, λαμβάνουν λεσέ πασέ, και ουσιαστικά στο 6μηνο, μπορούν τους τρεις μήνες να πάνε σε όποια ευρωπαϊκή χώρα θέλουν.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ