ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ....ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...!!!!

Απρ 08 Written by 

Είμαστε ανθρώπινα όντα και μας δώθηκε μια ζωή, δεν είναι κρίμα και άδικο να την ζήσουμε κάτω απο άγχος και ανησυχία?

Στις μέρες μας το άγχος είναι μια παγκόσμια αρρώστια και οι περισσότεροι άνθρωποι την έχουνε κατατάξει στη ζωή τους σαν ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Κάποιες φορές οι πλήστοι νοιώθουμε ότι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, γιατί τα προβλήματα μας περιτριγιρίζουν καθημερινώς, όπως οι λογαριασμοί δεν τελιώνουν ποτέ,η μέρα δεν θα μας δώσει περισσότερες ώρες για να ολοκληρώσουμε τις δουλιές μας και οι οικογενειακές και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι πάντα απαιτητικές. Όμως έχουμε τον τρόπο να ελένξουμε το άγχος περισσότερο απο ότι πιστέυουμε, όπως να οργανώσουμε τον τρόπο ζωής μας, να σκευτόμαστε θετικά και σωστά και να ελέγχουμε να αισθήματα μας. Όσο αγχώδης και να φαίνεται η ζωή μας με αυτα τα μικρά βήματα θα μας απαλλάξουν απο την πίεση που μας βομβαρδίζει καθημερινά και θα αποκτήσουμε έλεγχο.

Ο περισσότερος κόσμος αποδέχετε αυτές τις πιέσεις και αντιδρά με διάφορους τρόπους για να εκτονωθεί. Μερικοί βγάζουν τον θυμό τους σε άλλους που συνήθως δεν έχουν καμοία σχέση με τα προβλήματα τους. Άλλοι γερνούν πολύ νωρίς, ζαρώνει το κορμί και το πρόσωπο τους και ασπρίζουν τα μαλλιά τους και όταν το άγχος μαζευτεί και είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί από τον οργανισμό καταφέυγει σε αρρώστιες που συνήθως είναι ψυχικές παρά σωματικές έστω και αν παραμένουν σαν πραγματικές αρρώστιες. Και τέλος μερικοί καταφέυγουν στον αλκοολισμό όπου είναι η "έυκολη" λύση.

 

 

 

 

 ΦΑΡΜΑΚΑ

Εδώ και πολλά χρόνια οι άνθρωποι αφέθηκαν στα χέρια της επιστήμης και ξέχασαν εντελώς τους φυσικούς τρόπους θεραπείας. Φτάσαμε στο σημείο να πιστέυουμε ότι για κάθε περίπτωση άγχους υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο όπου αυτό δεν αληθέυει. Ακόμα και η ασπιρίνη που θεωρείτε το πιο ακίνδυνο χάπι, εάν λαμβάνετε συχνά και σε μεγάλες ποσότητες γίνεται επικίνδυνη. Επείσης, η επίσκεψη μας στο γιατρό πρέπει να συνοδευτεί από φάρμακα για να πιστέψει ο ασθενής ότι πράγματι του γίνετε κάποια θεραπεία, θα αγνοήσει εντελώς τον χρόνο που αφιέρωσε ο γιατρός να τον δεί, να τον ακούσει και να του προσφέρει μια υπέυθυνη επαγγελματική συμβουλή του. Τις περισσότερες φορές απαιτούμε φαρμακευτική θεραπεία έστω και αν μέσα μας γνωρίζουμε καλά ότι δεν υπάρχουν ακίνδυνα χάπια. Έχουμε ενταχθεί σε αυτή τη μηχανική ζωή όπου τώρα χρειαζόμαστε χάπια για να μένουμε ξύπνιοι και χάπια για να κοιμόμαστε το βράδυ.

 

 

 

 

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ 

 

 

 

 

 

 

 

Όταν βρίσκεστε στη δουλειά και νοίωθετε την ανάγκη να σταματήσετε λίγο για ένα καφέ, εάν καθόσαστε μείνεται στην θέση σας και πάρτε μια βαθιά εισπνοή και εκπνέυσετε με δύναμη και νοιώστε το σώμα σας να βυθίζετε στην καρέκλα, πάρτε ακόμα 1-2 ανάσες ενώ βρίσκεστε σε χαλαρωτική θέση και απολάυσετε τον καφέ σας. Αν η δουλειά σας είναι στο πόδι καθήστε κάπου αναπαυστικά και εφαρμόστε την ίδια μέθοδο. Όταν χρησιμοποιήσετε με τέτοιο τρόπο το διάλειμμα σας θα νοίωσετε ανανεωμένοι, φρέσκοι και γεμάτοι δύναμη για την υπόλοιπη ώρα της δουλειάς.

Όταν κάνετε δουλιές του σπιτιού και προσπαθείτε να τα τελιώσετε όλα αμέσως σε χρονικό διάστημα μηδέν, σταματείστε για μια στιγμή και σταθείτε όρθιοι πάρτε μια βαθειά ανάσα και στη εκπνοή θα νοίωσετε το βάρος του κορμιού σας να βγαίνει απο μέσα. Κάντε το 2-3 φορές και κοιτάξτε γύρω σας πόσες δουλιές έχετε τελιώσει, ευχαριστήστε τον ευατό σας και συνεχίστε με καινούργια διάθεση.

Όταν κάνετε μία βόλτα με την οικογένεια σας, μην κοιτάζεται συνέχεια το ρολόι και να σκέυτεστε τη θα κάνετε μετά και τι υποχρεώσεις έχετε άυριο. Απολάυσετε τις στιγμές με την οικογένεια σας, αφιερώστε τους τον χρόνο σας και χαλαρώστε.  

Διατηρήστε ένα φυσιολογικό ρυθμό, χαλαρώστε τη σκέψη σας, απομακρύνετε τα διανοητικά εμπόδια και σκευτείτε καθαρά. Τα μικρά προβλήματα θα σας φαίνονται ασήμαντα πλέον και τα μεγάλα θα είσαστε σε θέση να τα αντιμετωπίσετε σωστά. Με τη χαλάρωση θα επιτύχεται να φυλάξεται μεγάλη ποσότητα ενέργειας για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ενώ αντιθέτως το άγχος και η ένταση σας σπαταλούν την ενέργεια και κάνουν τα προβλήματα να φαίνονται γιγαντιαία.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ