Τα φιλιά και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Μαρ 31 Written by 

 

Σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ ανακαλύφθηκε ότι το σάλιο περιέχει μια πρωτείνη τη SLPI η οποία έχει εξαιρετικές ιδιότητες να επουλώνει τράυματα.

Το συστατικό του σάλιου όπου μεταδίδεται με την ανταλλαγή φιλιού καταπολεμάει τα μικρόβια, τις μυκητίασεις και ορισμένους ιούς.

 Τα δεδομένα αυτά μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε γιατί είναι τόσο σπάνια η μετάδοση του AIDS απο το στόμα το οποίο όμως δεν έχει οποιαδήποτε ανοιχτή πληγή όπου μπορεί να μεταδωθεί μέσω αίματος.

Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών χρησιμοποίησε αυτή την περίφημη πρωτείνη που παράγει το σάλιο μας σε τραυματισμένο δέρμα ποντικιών και είδαν ότι τα ποντίκια είχαν γιατρευτεί μέσα σε 48 ώρες. Εδώ μπορούμε να εξηγήσουμε και την συνήθεια των ζωών που γλύφουν τις πληγές τους αλλά και τών γονιών που εάν τραμαυτιστεί το παιδί τους φιλάνε το τράυμα για να γίνει καλά.

 

 

 

 

 

smile

 

Επίσης, τα φιλιά προκαλούν περισσότερο σάλιο και αυτό ευνοεί

την εξουδετέρωση των οξέων, την καταπολέμηση της οδοντικής πλάκας και της τερηδόνας

απομακρύνοντας τα κατάλοιπα των τροφών.

 

 

 

  Η θετική πλευρά της μονογαμίας.

family

Ανάμεσα σε ένα καινούργιο ζευγάρι η ανταλλαγή σάλιου μέσω φιλιού εξασφαλίζει στη μέλλουσα μητέρα ότι δεν θα μεταδώσει στο μωρό της μια σοβαρή ιογενή λοίμωξη. Με το φιλί η γυναίκα δυναμώνει το ανοσοποιητικό της σύστημα κατά του κυτταρομεγαλοϊού, όπου αυτός ο ιός μεταδίδεται με το φιλί. Συνήθως η ασθένεια περνάει απαρατήρητη και θεραπέυεται αυτόματα και ο λόγος είναι ότι τα συμπτώματα τις είναι ακριβώς τα ίδια με μια απλή γρίππη (κόπωση, μυαλγίες και ελαφρύ πυρετό).
Είναι απαραίτητο η γυναίκα να προστατευτεί αποτελεσματικά απο αυτό τον ιό γιατί η συγκεκριμένη λοίμωξη που δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε έναν ενήλικα είναι επικίνδυνη για το έμβρυο όπου μπορεί να επιφέρει σοβαρή διανοητική καθυστέρηση, ηπατικές βλάβες και κώφωση.
Υπάρχουν διάφορα είδη ιού, όπου η γυναίκα είναι προστατευμένη μόνο απο ένα, αυτό του παρτενέρ της γιατί ο κάθε άντρας έχει ένα συγκεκριμένο είδος του ιού κάτι που προσκαλεί σε μονογαμία στους έξι μήνες που προηγούνται της σύλληψης ενός μωρού.
Ακόμα, πρέπει να αναφερθεί ότι μια γυναίκα η οποία έχει ανταλλάξει φιλιά και σάλιο με πολλούς παρτενέρ θα αποκτήσει ανοσία στα διάφορα είδη ιού.
Με αυτό καταλήγουμε ότι τα φιλιά με σάλιο δείχνουν την δύναμη που έχουν να ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ