ΣΕΚ: Αρραγές εσωτερικό μέτωπο και συνεργασία με μητροπολιτικό Ελληνισμό για αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων

Μαρ 29 Written by 

Με ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο και σε πλήρη συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ελληνισμό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει

ως πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει η ΣΕΚ σε μήνυμά της για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου.

Όπως σημειώνει, η 25η Μαρτίου είναι ημέρα σύμβολο για αγώνα, διεκδίκηση, αξιοπρέπεια και λευτεριά, μια παγκόσμια μέρα που αφορά όλους τους λαούς που και τότε και σήμερα αγωνίζονται για ισότητα, δικαιοσύνη, απελευθέρωση. Η Πρωταπριλιά, προσθέτει, είναι η κορυφαία μέρα που σηματοδότησε τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, που με μπροστάρηδες τα αμούστακα παιδιά της, πήρε τις ανηφοριές και τα μονοπάτια για να συναντήσει τη λευτεριά.

«Το έπος της ΕΟΚΑ του 55-59 που το κόσμησε με τη δράση της μια χούφτα νέων ανθρώπων αποτελεί σύμβολο και φάρο αντίδρασης και αντίστασης για όσους ακόμα αναζητούν όραμα, ελπίδα και αξιοπρέπεια. Για όσους θέλουν να ζουν όρθιοι στη γη που τους γέννησε», αναφέρει. Προσθέτει ότι συνολικά 39 από τους ήρωες υπήρξαν μέλη της ΣΕΚ με κορυφαίο τον Μάρκο Δράκο που υπήρξε και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Σήμερα ο κυπριακός Ελληνισμός, προσθέτει η ΣΕΚ, βιώνει τρομερά δύσκολες συνθήκες που έχουν σχέση με την εθνική, οικονομική και βιολογική του επιβίωση.

«Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους θα πρέπει να υπάρξει διεκδικητικότητα για πλήρη αποκατάσταση της αξιοπιστίας των θεσμών και του πολιτικού συστήματος που έχουν διαβρωθεί τα μέγιστα, αφού αφέθηκαν να επικρατήσουν τα σκάνδαλα, η αναξιοκρατία, η διαφθορά, η σήψη, η διαπλοκή και οι σπατάλες», αναφέρεται.

Η Κύπρος, συνεχίζει η συνδικαλιστική οργάνωση, στo πλαίσιo της Ενωμένης Ευρώπης, που αυτές τις μέρες γιορτάζει τα 60χρονα της, πρέπει σταδιακά να μετεξελιχθεί σε κράτος – πρότυπο που θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στην αξιοπρέπεια και που θα βαδίζει προς την πρόοδο, τον εκσυγχρονισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους και τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσουν την Κύπρο να απαλλαγεί από τα βαρίδια της τουρκικής κατοχής, με στόχο την απελευθέρωση και μια δίκαιη, βιώσιμη λύση που θα στηρίζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα σέβεται τα ανθρώπινα και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των νόμιμων κατοίκων του τόπου.

ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ